Мрамор

Мраморът е камък, който се използва за декориране на помещения, плотове, настилки за подове в домовете и на открито. Известно е, че се образува в процеса на кристализация на някои минерали: варовик и доломитна скала. Нека да разгледаме по-задълбочено какво е мраморът и какви са неговите физически свойства.
Мраморът произхожда от древни времена. Първоначално е бил открит в древна Гърция и още тогава хората се възхищавали на този материал: той е траен, лесен за работа и красив.
Този камък е станал популярен отчасти заради лесната обработка. Сравнително лесно се нарязва и полира, поради което се използва в различни индустрии, включително производството на архитектурни паметници, изкуство и строителство. В обществени и търговски сгради често можете да срещнете плочки от мрамор, които са монтирани по пода или на стените. Този камък е и най-разпространен в създаването на паметници.
Има различни видове, но най-често срещаният е бял мрамор. Находищата на този камък са огромни, най-вече в САЩ, Африка, Франция, Куба, Гърция, Норвегия. Уникални камъни се намират в Крим, Узбекистан, Донбас и в Украйна.
За да запази вида си, мраморът има нужда от специфични грижи. Основното изискване е да не се използват твърди почистващи препарати. С помощта меки средства повърхността на мрамора лесно се почиства. Перфектен инструмент е велурената кожа, която ефективно полира камъка. За да защитите мраморните продукти, може да използвате специален лак, който отблъсква праха и създава невидим защитен слой на повърхността. Камъкът трябва да се почиства редовно.
Приложение на мрамора:
• Външни и вътрешни подови настилки;
• Облицовки;
• Бани, плотове за бани;
• Стъпала, парапети;
• Подпрозоречни первази;
• Камини;
• Фонтани и други;

13. плот ot мрамор Alanya black
8. маси от мр. -Samirwhite-2
Samirwhite

Каталог Мрамор