Травертин

Структурата на травертиновия камък е еднородна с мека текстура и малка твърдост и не е толкова плътна, колкото на гранита. Поради тези характеристики травертиновият камък е доста лесен за добив и обработка. Плътността на камъка също е лека, което позволява лесно транспортиране. Травертинът се използва от векове за изграждане на изящни архитектурни сгради, които са запазени до днес, а доказаната му издръжливост и красота продължават да стимулират проектантите и собствениците на жилища да избират травертинови плочки или павета в съвременните строителни проекти. Ето някои от често срещаните приложения на травертина:

1. Подове и стени

Травертиновите плочки са чудесен избор, когато става въпрос за подове и стени. За кухните, коридорите, фоайетата и баните травертиновите подове са чудесно решение, съчетават се с разнообразни стилове декор и са удобни неплъзгаща настилка, когато са добре запечатани.

2. Настилки около басейн

Ако имате басейн в задния си двор, паветата от травертин могат да бъдат страхотен избор за настилка. Не само, че повърхността е устойчива на приплъзване, но и паветата остават хладни дори в горещите дни, което означава, че босите Ви крака няма да бъдат прегрявани.

3. Дворове

Независимо дали имате вътрешен двор в задната част на дома си или вътрешен двор в задната част на хотел, паветата от травертин са впечатляващ избор, който ще зашемети гостите ви.

4. Пътеки

Пътека, водеща до входната Ви врата, или криволичеща пътека, разкриваща на гостите  Вашата градина, може да бъде много по-привлекателна с павета от естествен камък. Най-хубавото е, че може да си ги монтирате сами върху мокра или суха основа.

5. Стъпала и площадки

Вътре или отвън с травертиновите плочки и павета могат да се сътворят зашеметяващи стълбища и площадки. Независимо дали имате нужда от хубав навес пред входната врата или стъпало-две, водещи до повдигнат партер във Вашия дом, травертинът е елегантен избор.

 

7AB7A76E
travertine-pool
212103793_328615075533921_1890023019737025775_n

Каталог Травертин