Риолит

Риолитът е един позабравен естествен камък с мек розово-кафяв цвят. Риолитът е вулканична скала аналог на гранита. Камъкът е изключително подходящ за външни облицовки и настилки, поради своята здравина, износоустойчивост,  висока мразоустойчивост и голяма плътност. Трайността на подобна настилка може да ни надживее. Добро решение за градината, двора, барбекюто и всяка една къща. Риолитът е лесен за поставяне. Той е подходящ за вътрешни дворове, зони около перголи и покрити порти. Естествения дялан риолит  съчетава в себе си традицията и модерния дизайн.

Можем да изработим от риолит детайли и всякакви изделия по ваш размер. Наличности винаги на склад, възможност за изпълнение на всякакви размери и дебелини по ваш чертеж или проект.

Риолитните плочи – те са материал, който е много популярен за изграждане на градински настилки и облицовки. Плочите в градината имат невероятен принос за ефектното оформяне на градината. Тяхната повърхност може да е грапава или шлайфана и много подходяща за настилки в двора. Можете да Ви предложим в правоъгълни, квадратни или в неправилна форма. Плочите могат да бъдат с полирана, бучардисана или шлайфана повърхност.

Риолитни паважни настилки – те се изграждат от риолитни павета с кубична, паралелепипедна или неправилна форма. Това позволява да се подреждат в разнообразни декоративни орнаменти. Ние предлагане дялани и рязани павета, които могат да бъдат редени както върху пясъчна основа така и върху бетонова. И до сега у нас са запазени настилките от дялани павета из старите градски центрове. Настилките от дялани павета са предназначени и за по-голямо натоварване, като паркинги, автомобилни алеи Трайни и лесни за поддръжка с всички характеристики на естествените материали, естествените плочи разкриват и подчертават достойнствата на градината.

Риолитни стъпала – те могат да бъдат изработени от 2 части- стъпало с плинт или цяло масивно стъпало с дебелина 5,10 или 15сантиметра. Тяхната неподхлъзваща повърхност е добро решение за външни открити стъпала, веранди и алеи.

Да изберем риолита – траен и лесен за поддръжка с всички отлични характеристики на естествения камък, риолита разкриват и подчертават достойнствата на нашата градина и дом.

Изделията изработвани от риолит са с широка производствена гама и  намират приложение под различни форми.

Reolitna buna
IMG_7873
IMG_0457
175027890_501844214150949_3726232143866731365_n

Каталог риолит